top of page

Agenda & kort nieuws

 

 

Komende tijd

Zomer 2024 / Beschikbaarheid

Tot september zal er geen Open Huis van SKIN-Amsterdam zijn vanwege een zomer-pauze. 

Met vragen over fondswerving & administratie kunnen kerken in de regio Amsterdam in augustus wel rechtstreeks contact opnemen met Elianne Schultz via elianne@skinkerken.nl of 0630378452.

 

Kerken in de regio Utrecht en elders uit Nederland (behalve Rotterdam en Den Haag) kunnen de gehele zomer terecht bij Rick Wan via rick@skinkerken.nl of 0649904076.

Met vragen over huisvesting kunnen kerken in heel Nederland vanaf 15 augustus contact opnemen met de nieuwe huisvestingsadviseur bij SKIN, David van Duinen, via david@skinkerken.nl of 0610475240.

Het project Financieel Vooruit! in Amsterdam loopt in de zomer gewoon door. Meer informatie vindt u hier

Najaarsprogramma SKIN

 

Er wordt momenteel hard gewerkt aan een mooi najaarsprogramma van activiteiten. Noteer deze data alvast in jouw agenda!

7 september 2024 / SKIN & SOFAK Ontmoetingsdag kerken en fondsen (Leusden)

9 oktober 2024 / PIKU Kerkleidersontmoeting Utrecht

12 oktober 2024 /  MarketPlace SKIN-Amsterdam

4 november 2024 / Opfriscursus fondswerving Utrecht

5 november 2024 / Opfriscursus fondswerving Amsterdam

5 november 2024 / Ontmoeting van GZ-professionals vanuit SKIN achterban

15 november 2024 / Symposium Kerken & Banken (in samenwerking met CIO en ABN Amro)

Datum nog te bepalen / cursus vertrouwenspersoon en webinar gratis VOG (project Veilige Kerk)

Terugblik afgelopen tijd

13 juli 2024 / Bezoek tentoonstelling 'Christendom en slavernij. Een Nederlands verhaal'

Deze zomer presenteert Museum Catharijneconvent Christendom en slavernij. Een Nederlands verhaal. Aan de hand van historische bronnen, persoonlijke verhalen en hedendaagse kunst biedt de tentoonstelling inzicht in de relatie tussen het christendom en het Nederlandse slavernijverleden. Het christendom speelde een grote rol: zowel argumenten voor als tegen slavernij werden uit de Bijbel gehaald.

Op zaterdagmiddag 13 juli organiseert SKIN in samenwerking met Museum Catharijneconvent een gezamenlijk bezoek aan deze tentoonstelling voor mensen vanuit onze achterban, de internationale kerken. Tijd: 13:30-17:00, lokatie: Lange Nieuwstraat 38, Utrecht.

Van harte welkom! Aanmelden graag uiterlijk 11 juli via madelon@skinkerken.nl of 06 33788164.

23 mei 2024 / Publicatie 'Wereldkerken in Nederland'

Kerkgebouwen veranderen! Op 23 mei is het fotoboek 'Wereldkerken in Nederland' gepubliceerd in een feestelijke bijeenkomst in de Nieuwe Kerk in Den Haag.  Dit boek is gemaakt door SKIN en Museum Catharijneconvent, en toont 36 kerkgebouwen van internationale en migrantenkerken in Nederland, met de verhalen van deze gemeenschappen. Voor het eerst wordt hiermee de soms eeuwenoude geschiedenis van christelijke migrantengemeenschappen in Nederland en hun erfgoed en cultuur in kaart gebracht, aan de hand van een rijke en diverse selectie kerkinterieurs. Het boek is te bestellen via deze website.

Mei en juni 2024 / Leiderschapstrainingen Veilige Kerk

Iedereen wil dat de kerk een veilige plek is en kerken doen veel goed werk. Toch gaan er helaas ook soms dingen mis in de kerk. Er is bij mensen thuis sprake van huiselijk geweld, of in de kerk doen mensen iets waardoor zij grenzen overschrijden. Andere mensen worden hierdoor gekwetst of zelfs slachtoffer van misbruik. 

Hoe kunnen we als kerken zorgen dat we een veilige plek zijn voor iedereen? Daarover gaan deze trainingen, georganiseerd in samenwerking met Annet Speelberg, pastor Moses Alagbe, en Ingrid Rombouts (CIO).

Van harte welkom!

Donderdag 16 mei HUB Den Haag.

Maandag 3 juni PCC & SKIN-Amsterdam.

Dinsdag 18 juni SKIN-Rotterdam.

23 mei 2024 / Training Financieel Vooruit!

 

Veel kerken zijn erg actief in het helpen van mensen met financiele zorgen. Maar met een voedselpakket of kleding zijn niet alle problemen opgelost. De overheid heeft ook allerlei mogelijkheden voor mensen met laag inkomen. Wist je dat je via de online potjescheck makkelijk en anoniem kunt checken of je nog recht hebt op bepaalde aanvullende steun?

In het SKIN project Financieel Vooruit rusten we mensen vanuit de kerken toe over mogelijkheden om andere mensen met financiele zorgen te helpen. Zo helpen we elkaar vooruit! Eén vrijwilliger, Ingrid, werd geinterviewd over haar inzet voor dit project. Lees hier haar verhaal!

Wil je ook meer hierover leren, zodat je je gemeenschap verder kunt helpen? Meld je dan aan voor de volgende training die op 23 mei in Amsterdam wordt georganiseerd! Of neem contact op met projectleider Muyiwa via muyiwa@skinkerken.nl.

29 april 2024 / Afscheid Gaetan Mbwete

Op maandag 29 april hebben we bij SKIN afscheid genomen van huisvestingsadviseur Gaetan Mbwete. Hij heeft een mooie nieuwe uitdaging gevonden bij het Rijksvastgoedbedrijf. SKIN wenst hem veel zegen bij het vervolg van zijn carrière en dankt hem voor zijn tomeloze inzet de afgelopen jaren! De zoektocht naar een nieuwe huisvestingsadviseur loopt momenteel. Dat betekent dat we tijdelijk vragen rondom huisvesting on hold moeten zetten, in afwachting van een opvolger voor Gaetan.

23 maart 2024 / Meet & Greet: Theology and more...

Ben je geïnteresseerd om je te verdiepen in het christelijk geloof? Ben je werkzaam als kerkleider of wil je onderzoeken of jouw toekomstige levenspad of roeping die kant op leidt? Kom dan naar deze Meet & Greet: Theology and more… georganiseerd door SKIN (Samen Kerk in Nederland) en de PKN (Protestantse Kerk Nederland)!

In een afwisselend programma krijg je de gelegenheid om kennis te maken met verschillende theologie-opleidingen in Nederland en Vlaanderen, en te kijken welke opleiding het best bij jou past. Alumni zullen vertellen over hun motivatie om te gaan studeren, de barrières die ze tegenkwamen en hoe ze die hebben overwonnen, en wat de studie hen heeft gebracht. Ook zullen er christelijke organisaties aanwezig zijn die studenten ondersteunen, bijvoorbeeld op pastoraal of financieel vlak.

Praktische informatie:

Doelgroep: christenen met een migratie-achtergrond in Nederland met interesse in theologie-studie.

Datum: zaterdag 23 maart 2024

Tijd: 12:00-15:30 (lunch inbegrepen)

Lokatie: Landelijk Dienstencentrum van de PKN, Joseph Haydnlaan 2, 3533 AE Utrecht.

Taal: mix Nederlands en Engels, indien nodig is vertaling beschikbaar.

Interesse? Meer informatie en aanmelden (graag uiterlijk 16 maart): Madelon Grant, madelon@skinkerken.nl of 06 33788164.

18 en 19 maart 2024 / CThM Conference How to Make your Voice be Heard 

Learn how migrant Christians and churches can participate in local politics and shape your community's future! This conference is organised by the Center for Theology of Migration at VU Amsterdam and is warmly recommended by SKIN.

Registration is free of charge but required by sending an email to dr. An-ting Yi via an-ting.yi@vu.nl.

23 februari 2024 / Symposium Financieel Welzijn

17:00-20:00 in De Nieuwe Stad, Luthuliplein 11 in Amsterdam. 

Ben je geïnteresseerd om meer te leren over hoe je financieel gezond kunt leven, of wil je mensen binnen jouw familie of gemeenschap meer bewust maken van manieren om van financiële stress af te komen? Op dit symposium organiseren we verschillende workshops door experts die informatie delen over welke financiële aanvullingen beschikbaar zijn in Nederland. Je kunt ook kennismaken met organisaties die kunnen helpen hier toegang toe te krijgen. Tot slot zal er ook gelegenheid zijn om gedeelde ervaringen uit te wisselen met andere mensen. Over geld praten helpt om te leren hoe je jezelf en je geliefden kunt helpen tot bloei te komen!

Praktische informatie: vrijdag 23 februari 17:00-20:00 in De Nieuwe Stad, Luthuliplein 11 Amsterdam. Aanmelden en meer informatie via muyiwa@skinkerken.nl.

12 en 20 februari 2024 / SKIN online cursus Verslaglegging & Verantwoording

Heeft jouw kerk of organisatie in 2023 geld gekregen van een fonds? Dan moet je daar begin 2024 verslag over uitbrengen aan dat fonds. In deze cursus bespreken we hoe zo’n verslag er uit ziet: hoe schrijf je een inhoudelijk verslag dat voldoet aan de eisen van fondsen? Hoe maak je een financieel projectverslag? En hoe bereid je je financiële administratie voor zodat je accountant een jaarrekening kan opstellen? Ook handig voor kerken met ANBI status (want dan is dit verplicht)!

Deze online cursus bestaat uit twee avonden: maandagavond 12 februari en dinsdagavond 20 februari. De avond over financieel verslaglegging wordt geleid door Eunice Anita-Offerman, registeraccountant en bestuurslid bij SKIN. Meer informatie en aanmelden: elianne@skinkerken.nl of rick@skinkerken.nl.

21 t/m 28 januari 2024 / Week van Gebed voor eenheid

Met dankbaarheid kijken we terug op de Week van Gebed voor eenheid van 21 t/m 28 januari. Samen met SKIN-Amsterdam, de Pentecostal Council of Churches, het Platform Interculturele Kerken Utrecht, en de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken organiseerde SKIN een aantal gebedsavonden. En natuurlijk met kerken en voorgangers vanuit verschillende achtergronden en denominaties die verlangen naar eenheid in Christus. Zo vierden we de veelkleurigheid in het lichaam van Christus, en leerden we nieuwe broeders en zusters kennen!

Collage liggend.png
bottom of page