top of page

Agenda & kort nieuws

 

 

27 maart 2024 / Openstaande vacatures bij SKIN

Wil jij werken in een unieke werkomgeving in een kerkelijk veld dat groeit in relevantie: de wereld van de internationale en migrantenkerken in Nederland? En wil jij de kans om met jouw expertise echt concreet bij te dragen aan het welzijn en gezond functioneren van deze kerken? 

Kijk dan snel of één van deze vacatures bij je past!​

Vacature intern coördinator (20 uur per week)

Ben jij een goed gestructureerde coördinator die als meewerkend voorman of voorvrouw ons team komt verrijken? Lees dan hier meer

Vacature huisvestingsadviseur (16 uur)

Heb jij expertise rondom kerkelijk en maatschappelijk vastgoed en ben je een creatieve en pragmatische doorzetter met hart voor de internationale kerken in Nederland? 

Lees dan hier meer

Interesse?

Wil je reageren op één van deze vacatures? Stuur dan uiterlijk 20 april je CV en motivatiebrief naar info@skinkerken.nl.

Maart en april 2024 / Workshops Sociale Veiligheid & Gratis VOG

Iedereen wil dat de kerk een veilige plek is en kerken doen veel goed werk. Toch gaan er helaas ook soms dingen mis in de kerk. Er is bij mensen thuis sprake van huiselijk geweld, of in de kerk doen mensen iets waardoor zij grenzen overschrijden. Andere mensen worden hierdoor gekwetst of zelfs slachtoffer van misbruik. 

Hoe kunnen we als kerken zorgen dat we een veilige plek zijn voor iedereen? Daarover gaan deze workshops, georganiseerd in samenwerking met Annet Speelberg, pastor Moses Alagbe, en Ingrid Rombouts (CIO).

Van harte welkom!

Woensdagavond 10 april PIKU Utrecht - 17.00 - 20.00 incl. eten. Evangelische Broedergemeente, Ivoordreef 2 Utrecht. Aanmelden pikusecretariaat@gmail.com.

Maandagavond 15 april PCC & SKIN-Amsterdam @MCTC Bullewijkpad 51 Amsterdam, 18:00-21:00 incl. eten. Aanmelden madelon@skinkerken.nl.

Terugblik 2024

23 maart 2024 / Meet & Greet: Theology and more...

Ben je geïnteresseerd om je te verdiepen in het christelijk geloof? Ben je werkzaam als kerkleider of wil je onderzoeken of jouw toekomstige levenspad of roeping die kant op leidt? Kom dan naar deze Meet & Greet: Theology and more… georganiseerd door SKIN (Samen Kerk in Nederland) en de PKN (Protestantse Kerk Nederland)!

In een afwisselend programma krijg je de gelegenheid om kennis te maken met verschillende theologie-opleidingen in Nederland en Vlaanderen, en te kijken welke opleiding het best bij jou past. Alumni zullen vertellen over hun motivatie om te gaan studeren, de barrières die ze tegenkwamen en hoe ze die hebben overwonnen, en wat de studie hen heeft gebracht. Ook zullen er christelijke organisaties aanwezig zijn die studenten ondersteunen, bijvoorbeeld op pastoraal of financieel vlak.

Praktische informatie:

Doelgroep: christenen met een migratie-achtergrond in Nederland met interesse in theologie-studie.

Datum: zaterdag 23 maart 2024

Tijd: 12:00-15:30 (lunch inbegrepen)

Lokatie: Landelijk Dienstencentrum van de PKN, Joseph Haydnlaan 2, 3533 AE Utrecht.

Taal: mix Nederlands en Engels, indien nodig is vertaling beschikbaar.

Interesse? Meer informatie en aanmelden (graag uiterlijk 16 maart): Madelon Grant, madelon@skinkerken.nl of 06 33788164.

18 en 19 maart 2024 / CThM Conference How to Make your Voice be Heard 

Learn how migrant Christians and churches can participate in local politics and shape your community's future! This conference is organised by the Center for Theology of Migration at VU Amsterdam and is warmly recommended by SKIN.

Registration is free of charge but required by sending an email to dr. An-ting Yi via an-ting.yi@vu.nl.

23 februari 2024 / Symposium Financieel Welzijn

17:00-20:00 in De Nieuwe Stad, Luthuliplein 11 in Amsterdam. 

Ben je geïnteresseerd om meer te leren over hoe je financieel gezond kunt leven, of wil je mensen binnen jouw familie of gemeenschap meer bewust maken van manieren om van financiële stress af te komen? Op dit symposium organiseren we verschillende workshops door experts die informatie delen over welke financiële aanvullingen beschikbaar zijn in Nederland. Je kunt ook kennismaken met organisaties die kunnen helpen hier toegang toe te krijgen. Tot slot zal er ook gelegenheid zijn om gedeelde ervaringen uit te wisselen met andere mensen. Over geld praten helpt om te leren hoe je jezelf en je geliefden kunt helpen tot bloei te komen!

Praktische informatie: vrijdag 23 februari 17:00-20:00 in De Nieuwe Stad, Luthuliplein 11 Amsterdam. Aanmelden en meer informatie via muyiwa@skinkerken.nl.

12 en 20 februari 2024 / SKIN online cursus Verslaglegging & Verantwoording

Heeft jouw kerk of organisatie in 2023 geld gekregen van een fonds? Dan moet je daar begin 2024 verslag over uitbrengen aan dat fonds. In deze cursus bespreken we hoe zo’n verslag er uit ziet: hoe schrijf je een inhoudelijk verslag dat voldoet aan de eisen van fondsen? Hoe maak je een financieel projectverslag? En hoe bereid je je financiële administratie voor zodat je accountant een jaarrekening kan opstellen? Ook handig voor kerken met ANBI status (want dan is dit verplicht)!

Deze online cursus bestaat uit twee avonden: maandagavond 12 februari en dinsdagavond 20 februari. De avond over financieel verslaglegging wordt geleid door Eunice Anita-Offerman, registeraccountant en bestuurslid bij SKIN. Meer informatie en aanmelden: elianne@skinkerken.nl of rick@skinkerken.nl.

21 t/m 28 januari 2024 / Week van Gebed voor eenheid

Met dankbaarheid kijken we terug op de Week van Gebed voor eenheid van 21 t/m 28 januari. Samen met SKIN-Amsterdam, de Pentecostal Council of Churches, het Platform Interculturele Kerken Utrecht, en de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken organiseerde SKIN een aantal gebedsavonden. En natuurlijk met kerken en voorgangers vanuit verschillende achtergronden en denominaties die verlangen naar eenheid in Christus. Zo vierden we de veelkleurigheid in het lichaam van Christus, en leerden we nieuwe broeders en zusters kennen!

Collage liggend.png
bottom of page