Even voorstellen!

Mijn naam is Marjolein Hekman en ik woon samen met mijn man Muël in Amsterdam. Per 1 juni 2021 ben ik gestart als medewerker toerusting voor SKIN.


Ik ben geboren in Kampen en opgegroeid in Doetinchem en Zutphen waar ik onderdeel was van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Mijn bachelor theologie heb ik in Leuven aan de Evangelische Theologische Faculteit gedaan en in Leuven ben ik betrokken geweest bij een internationale kerk (ICEL). Ik vond het een verrijking om met christenen uit allerlei culturen en achtergronden samen kerk te zijn en van elkaar te leren.

 

Na mijn bachelor heb ik een aantal jaar andere dingen gedaan (gereisd, gewerkt bij een zorgverzekering, een restaurant en als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Nederland) voordat ik aan de predikantsmaster aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) ben begonnen.

 

In de zomer van 2020 ben ik afgestudeerd waarna ik een aantal maanden onderzoek heb gedaan in Amsterdam Zuidoost naar een diaconaal maaltijdproject van verschillende kerken. Het raakte mij hoe deze christenen concreet handen en voeten gaven aan hun geloof en dat is iets wat ik zeker met mij meeneem.

 

Sinds april 2021 werk ik als voorganger bij De Binnenwaai op IJburg en sinds juni 2021 ben ik gestart als medewerker toerusting voor SKIN. Ik zal mij bezig houden met de opzet en organisatie van verschillende cursussen, de ontwikkeling van de SKIN cursus en met het onderzoek naar de bestaande opleidingen en hoe dit wel/niet overeenkomt met de behoeften van migrantenpastors.  


Van harte welkom om contact op te nemen via marjolein@skinkerken.nl.

Marjolein Hekman (2).jpg