Agenda & kort nieuws

 

 

Agenda & nieuws

13 april / Startschot samenwerking SKIN & Museum Catharijneconvent

Samen Kerk in Nederland en Museum Catharijneconvent gaan een duurzame samenwerking aan om het erfgoed van internationale kerkgemeenschappen en migrantenkerken in Nederland zichtbaar te maken voor een groot publiek. Daartoe wordt op initiatief van beide organisaties voor de komende jaren een conservator internationale kerken aangesteld. Nog niet eerder is er op deze manier aandacht geweest voor de diversiteit van het erfgoed van het christendom.  Lees hier meer over de plannen.

12 april 19:30-21:30 / Museumcafé: lancering

Op 12 april organiseert SKIN ons eerste Museumcafé: een online bijeenkomst waar internationale en migrantenkerken van harte welkom zijn!

Als kerken willen we het christelijk geloof met de wereld delen. Via SKIN willen we als internationale en migrantenkerken samen laten zien dat we heel actief zijn in Nederland. En wat is een betere plek hiervoor dan een museum van het christendom, waar jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers komen? In Utrecht zit zo’n museum: het CatharijneConvent. Op 12 april 19:30-21:30 organiseert SKIN daarom een online ontmoeting. Het CatharijneConvent zal zichzelf voorstellen aan de internationale kerken en wij kunnen onze ideeën delen hoe we daar meer zichtbaar kunnen zijn. SKIN wil heel graag een groep vormen van een paar mensen vanuit verschillende kerken, die het museum kunnen gaan adviseren.

 

Heeft u interesse hierin? Neem dan contact op met SKIN coördinator Madelon Grant madelon@skinkerken.nl of 06 33788164 voor meer informatie.

>> In 2019 bezocht een groep kerken via SKIN-Rotterdam het museum, zie deze video.

1 april / Interview met Samuel Ekpo, werkzaam bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Sinds kort is Samuel Ekpo, voorganger in de RCCG Zoetermeer, werkzaam als Relatiemanager Migranten & Internationale kerken bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Lees hier het interview dat SKIN met hem had

1 maart / Nieuwe gezichten bij SKIN!

Vanaf 1 maart verwelkomt SKIN twee nieuwe gezichten bij SKIN! Samany Sedney en Gaetan Mbwete komen ons stafteam versterken. Zij brengen expertise mee op het vlak van huisvesting, financiën en juridische zaken en zullen hiermee met name de SKIN helpdesk verder vorm gaan geven. In dit bericht stellen Samany en Gaetan zichzelf verder voor.

Terugblik 

15 en 22 maart 19:30-21:30 / Intervisie-avonden Jaarrekening opstellen

Ben je bezig om voor jouw kerk een jaarrekening op te stellen, en wil je advies hierbij? Als jullie een ANBI zijn, is het verplicht je jaarrekening vòòr 1 juli te publiceren. SKIN organiseerde daarom twee avonden onder leiding van Eunice Anita-Offerman, registeraccountant en bestuurslid bij SKIN. Op 15 maart 19:30-21:30 zijn beginnende penningmeesters welkom, en op 22 maart gevorderden. Beide avonden zijn via zoom.

1 maart 19:30-21:30 / SKIN Verkiezingsdebat

In het kader van de landelijke verkiezingen op 17 maart organiseerden SKIN en SKIN-Rotterdam in coproductie met de EO een online verkiezingsdebat. Tien politieke partijen gingen live in gesprek met de internationale en migrantenkerken. Zodat de kerken beter weten waar partijen voor staan, en zo beter kunnen kiezen waar ze op willen stemmen. Meer informatie of debat terugkijken? Dat kan hier!

18 januari - 15 februari / Cursus Geloof in de Politiek?!

Heb je je wel eens afgevraagd hoe dat zit: mag je als christen politiek actief zijn? Heeft het eigenlijk wel nut om te gaan stemmen? En die scheiding van kerk en staat dan? En hoe kies je dan op welke partij je gaat stemmen? Zijn er ook andere manieren om de politiek te beïnvloeden? 

SKIN-Rotterdam organiseerde een online cursus over deze vragen. De cursus werd gegeven door christenen met politieke ervaring vanuit de ChristenUnie, maar de cursus gaat over politiek in het algemeen, ongeacht op welke partij je kiest te stemmen. Ook mensen van buiten Rotterdam deden mee aan de cursus!

Nieuwsbrief Center for Theology of Migration (VU Amsterdam) januari 2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now