Agenda & kort nieuws

 

 

23 mei 2020 / Open Day Center for Theology of Migration, VU University Amsterdam

For migrant pastors and church leaders (to be) who want to further their knowledge and finetune their ministries in the Netherlands: from September 2020 onwards the postgraduate program at CThM will start with a new college year.

On Saturday 23rd of May, the CThM is organising an open day to provide information about the postgraduate program for migrant pastors and church leaders. The open day will be through Zoom from 11:00-12:30.  Contact dr. Samuel Lee through s.lee@vu.nl for more information.

CThM is a joint initiative of SKIN and the Vrije Universiteit Amsterdam. Welcome on our new website: www.cthm.nl.

25 maart 2020 / Corona Crisis: Samen Kerk = Samen Sterk

Een gelegenheidscoalitie voor en door migrantenkerken in Nederland lanceert het Noodfonds Samen Kerk = Samen Sterk. Zij luiden hiermee de noodklok: er zijn momenteel naar schatting tientallen migrantenkerken die door het coronavirus in de problemen komen. Zij dreigen door de coronacrisis hun gebouw kwijt te raken of zelfs failliet te gaan.  Dat is een groot probleem, want uit alle onderzoek blijkt hoe belangrijk de bijdrage aan de samenleving is die migrantenkerken leveren. Zij bereiken juist ook mensen die door officiele instanties niet bereikt worden. En juist in deze onzekere tijden kunnen deze mensen de steun van hun gemeenschap zo goed gebruiken.

>> Hoe komt dit, en hoe kunt u helpen? Kijk op www.steunkerken.nu voor meer informatie.

>> Wilt u een aanvraag doen bij dit noodfonds? Lees dan hier meer over de aanvraagprocedure. SKIN heeft ook een Corona Factsheet opgesteld.

 

Geheel 2020 / SKIN start helpdesk en workshops over kerkbeheer

Als kerk ligt je missie primair bij het delen van het evangelie met mensen. Toch zijn er ook praktische dingen die je moet regelen als kerk: geld en een gebouw zijn nodig, en je wil soms weten wat de regels zijn bijvoorbeeld over de ANBI status, inschrijving bij de Kamer van Koophandel of iemand in dienst nemen. Het is niet altijd makkelijk om deze informatie te vinden. Daarom start SKIN in 2020 met een samenwerking met de VKB, een professionele organisatie die hier veel verstand van heeft. Lees hier meer over deze samenwerking. English version can be downloaded here.

>> Meer informatie via madelongrant@yahoo.com.

September 2020 / SKIN toerustingscursus 2020

In 2020 biedt SKIN weer een toerustingscursus aan voor leiders en voorgangers van internationale en migrantenkerken. Deze praktische en

interactieve training is ontwikkeld door christelijke experts met een rijke interculturele levens- en werkervaring in binnen- en buitenland.
>> Meer informatie via Anmar Hayali, info@skinkerken.nl.

​1 januari 2020 / Stichting SKIN

Per 1 januari 2020 is SKIN officieel veranderd van vereniging naar stichting. Onze overige gegevens zijn ongewijzigd. Binnenkort zal het gewijzigde en versterkte bestuur zich online aan u voorstellen.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now