Agenda & kort nieuws

 

 

6 juli 2020 / Webinar Steunmaatregelen overheid SKIN & VKB

Onder bepaalde voorwaarden kunnen kerken soms gebruik maken van de steunmaatregelen die de overheid biedt vanwege de coronacrisis.

In samenwerking met de VKB (www.kerkrentmeester.nl) organiseerde SKIN dit webinar voor alle internationale kerken, om wegwijs te worden in alle soms verwarrende informatie! De hand-out van deze webinar is hier beschikbaar in Nederlands en Engels.

5 juni 2020 / Reactie op actualiteiten

Als bestuur van Samen Kerk in Nederland – SKIN, een overkoepelende stichting van meer dan 80 migrantenkerken – voelen wij ons in deze dagen geroepen om ons krachtig uit te spreken tegen iedere vorm van racisme in onze samenleving. Lees hier onze verklaring.

25 maart 2020 / Corona Crisis: Samen Kerk = Samen Sterk

Een gelegenheidscoalitie voor en door migrantenkerken in Nederland lanceert het Noodfonds Samen Kerk = Samen Sterk. Zij luiden hiermee de noodklok: er zijn momenteel naar schatting tientallen migrantenkerken die door het coronavirus in de problemen komen. Zij dreigen door de coronacrisis hun gebouw kwijt te raken of zelfs failliet te gaan.  Dat is een groot probleem, want uit alle onderzoek blijkt hoe belangrijk de bijdrage aan de samenleving is die migrantenkerken leveren. Zij bereiken juist ook mensen die door officiele instanties niet bereikt worden. En juist in deze onzekere tijden kunnen deze mensen de steun van hun gemeenschap zo goed gebruiken.

>> Hoe komt dit, en hoe kunt u helpen? Kijk op www.steunkerken.nu voor meer informatie.

>> Op zoek naar een overzicht van richtlijnen voor kerken over kerk-zijn in de 1,5 meter samenleving? Check hier Nederlandse, Engelse en Spaanse informatie.

>> Op zoek naar meer informatie over de coronacrisis en de regels & gevolgen voor kerken? Check dan hier het dossier corona & kerk

>> Wilt u een aanvraag doen bij het corona noodfonds voor internationale kerken? Lees dan hier meer over de mogelijkheden.

 

Geheel 2020 / SKIN start helpdesk en workshops over kerkbeheer

Als kerk ligt je missie primair bij het delen van het evangelie met mensen. Toch zijn er ook praktische dingen die je moet regelen als kerk: geld en een gebouw zijn nodig, en je wil soms weten wat de regels zijn bijvoorbeeld over de ANBI status, inschrijving bij de Kamer van Koophandel of iemand in dienst nemen. Het is niet altijd makkelijk om deze informatie te vinden. Daarom start SKIN in 2020 met een samenwerking met de VKB, een professionele organisatie die hier veel verstand van heeft. Lees hier meer over deze samenwerking. English version can be downloaded here.

>> Meer informatie via madelongrant@yahoo.com.

Najaar 2020 / SKIN toerustingscursus 2020

In 2020 biedt SKIN weer een toerustingscursus aan voor leiders en voorgangers van internationale en migrantenkerken. Deze praktische en

interactieve training is ontwikkeld door christelijke experts met een rijke interculturele levens- en werkervaring in binnen- en buitenland.
>> Meer informatie via Anmar Hayali, info@skinkerken.nl.

​1 januari 2020 / Stichting SKIN

Per 1 januari 2020 is SKIN officieel veranderd van vereniging naar stichting. Onze overige gegevens zijn ongewijzigd. Binnenkort zal het gewijzigde en versterkte bestuur zich online aan u voorstellen.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now